final logo_large.png

Mad ud af huset

Økologisk catering fra Rude

Groft er spiret frem fra den gode muld i Rude by, mellem Saksild strand og Odder, og har til huse på en gammel gård fra en fortid, som på flere måder danner rammen og den røde tråd for den mad der bliver lavet og serveret. Med fokus på friske, usprøjtede, råvarer dels fra landmænd fra Odderegnen, dels fra egen produktion, følger menuerne årstiderne samt de tilgængelige grøntsager. Sådan har det været i ”gamle” dage og står det til Groft, må det gerne blive sådan igen.

 

Groft har guldmærket i økologi og alt mad ud af huset er fra Odder-egnen og lavet tæt på 100% økologisk. De landmænd der samarbejdes med er økologer og haven hos Groft er under omlægning til økologisk drift. Her bliver der dyrket så meget grønt, frugt og urter som haven og havemanden kan følge med til.

 

Bag tanken om økologisk catering ligger en vision om at ændre vores måde at tænke gastronomi på, samt i højere grad være optaget af bæredygtigheden i det mad vi indtager. GROFT er generelt modstander af nutidens overflod af frugt og grønt som transporteres fra de fjerneste hjørner af verden, et ekstremt overforbrug af kød, samt ikke mindst en ligegyldighed med, hvor mange ting der ender i skraldespanden.

 

Tanken om selvforsyning fra tidligere tider er også en inspirationskilde når der bliver kogt, røget, tørret, syltet, fermenteret og modnet. Dengang det var en nødvendighed for at kunne strække grønt og kød så det var til hele året. Dels for smagen skyld dels for at undgå den myriade af e-numre, stabilisatorer og surhedsregulerende midler som man ellers finder.

 

Tapas ud af huset

En af de ting GROFT har som mad ud af huset er “tapas” anretninger. GROFT’s tapas består af blandet hjemmelavet charcuteri, forskellige oste,  syltet/fermenteret grønt samt hvad der er tilgængelig af grønt fra haven på det pågældende tidspunkt. Det er GROFTs bud på lidt nemt nippe-nappe mad uden, at der skal slagtes pattegrise eller at fedekalven må lade livet.

Ved bestlling af mad ud af huset er alt tapas anrettet og klar til servering  og kan enten afhentes eller leveres, så det er nemt at stille frem umiddelbart inden det banker på døren.

 

Få bragt spændende mad ud af huset nær Odder

Står du og skal holde fødselsdag, bryllupsfest, reception eller skal du blot brødføde flere mennesker end du kan overskue at lave mad til? Så står GROFT klar med økologisk catering, til glæde for dig og dine gæster. Du kan overlade ansvaret for maden til GROFT og bruge tiden på andre vigtige ting end maden til din næste sammenkomst. Hvis du bestiller din festmad eller tapas-ud af huset fra GROFT kan du bruge tiden på at være vært og være sammen med dine gæster, fremfor at stå I køkkenet.

Alle menuer og retter vil afspejle årstiderne og være inspireret af hvilken grøntsager og urter køkkenhaven kan tilbyde og hvad der står på marken hos de landmænd GROFT samarbejder med.

Se pris-eksempler på mad ud af huset her

GROFT

v. Torben Kiel Hviid

Rude Havvej 103, 8300 Odder

groft@groft.dk

tlf. 30527479

Banner_gul_847x274-300x97.gif

© 2020 by A2 grafisk